Woninginbraak bij afwezigheid bewoners

Tussen 2 januari en 7 januari is er ingebroken in een woning aan het Gerbergaplantsoen te Meerssen. De bewoners waren enkele dagen afwezig en bemerkte bij thuiskomst dat er ingebroken was. Dit meldt politie Meerssen op Facebook. De inbrekers zijn de woning binnen gegaan door middel van de Bulgaarse methode.

De Bulgaarse Methode
Bij de Bulgaarse methode wordt de cilinder met een tang afgebroken, waarna de deur met een klopsleutel of bouwsleutel eenvoudig wordt geopend. Meestal zit er een veiligheidsbeslag over het slot. Dit beslag is om ervoor te zorgen dat dit niet kan gebeuren. Voor inbrekers is dit meestal geen probleem. Met een schroevendraaier of ander gereedschap buigen zij het veiligheidsbeslag of breken het af. Vervolgens steekt de cilinder uit en is deze makkelijk met een tang af te breken.

Op zoek naar getuigen
De politie is op zoek naar mensen die kunnen helpen met het onderzoek naar deze inbraak. Heeft iemand hoe onbeduidend een aanwijzing ook kan zijn, iets gezien? Meldt het bij de politie.

 

Lees vorig bericht

Jubileumjaar harmonie Sint Agnes met verve afgetrapt

Lees volgend bericht

Bezoekwerk de nationale Zonnebloem afdeling Meerssen