Uitleg ‘Huisartsenpost’ eerste EHBO herhalingsles

Voor de leden van de EHBOvereniging Meerssen-Bunde, is a.s. maandag 14 januari de eerste herhalingsles van 2019. Het wordt een aparte les.

We krijgen van ons lid Winand, HAP chauffeur en een collega uitleg van hetgeen allemaal komt kijken bij een Huisartsenpost. Kijkje in de wagen en de melding enz. Wie buiten kantoortijden van zijn/haar huisarts medische hulp nodig heeft, kan bij de HAP, huisartsenpost terecht. Daarvoor moet altijd een telefonische afspraak gemaakt worden. Belangrijk is ook dat je voor niet dringende klachten bij de eigen huisarts moet zijn, tijdens kantooruren.

Hoe gaat dat in zijn werk bij de huisartsen posten in Nederland?
Wij kunnen een kijkje nemen in de wagen en er wordt uitgelegd hoe de centrale van de Huisartsenpost werkt. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Bijv. wanneer bellen voor ambulance en wanneer 112. De herhalingsles begint om 20.00 uur in ‘de Stip’.

Lees vorig bericht

Gaston Jacobs in eerste halve finale LVK

Lees volgend bericht

Hartveilig nieuwe partner in reanimatie