Hartveilig nieuwe partner in reanimatie

Vanaf november 2018 is de gemeente Meerssen een samenwerking gestart met een nieuwe partner in reanimatie en trainingen, Hartveilig. In het verleden verzorgde Ocean de reanimatiecursussen. Vivon, een andere partner, zorgde voor zowel het onderhoud en beheer van de AED‘s. Hartveilig gaat vanaf nu zowel alle AED‘s beheren, onderhouden als ook de cursussen verzorgen.

Hart voor Meerssen
De gemeente Meerssen maakt zich al jaren sterk voor een dekkend netwerk van AED‘s in de openbare ruimte. Ook bieden zij alle inwoners de mogelijkheid om een gratis reanimatiecursus te volgen. Dit doet de gemeente onder de naam Hart voor Meerssen.

Cursussen reanimatie en AED‘s
In 2019 zullen er weer nieuwe- en herhalingscursussen ‘Reanimatie & AED’ plaatsvinden. De gemeente hoopt dat zich zo veel mogelijk Meerssenaren gaan aanmelden en na afloop ook aansluiten bij het netwerk van Hartslagnu.

Hartslagnu
Na afloop van de cursus ontvangt de cursist een certificaat en meldt zich vervolgens aan bij Hartslagnu, een landelijk reanimatie-oproepnetwerk. Vrijwilligers van dit netwerk worden per SMS gealarmeerd om bij een hartstilstand in de buurt hulp te bieden.

 

Lees vorig bericht

Uitleg ‘Huisartsenpost’ eerste EHBO herhalingsles

Lees volgend bericht

Prinsen Receptie Havermennekes