Steenbreek: “steen eruit en groen erin”

Wist u dat u een grote bijdrage kunt leveren aan het  bestrijden van overstroming ( voorjaar 2018) en op een eenvoudige manier kunt genieten van verkoeling in een hete zomer (zomer 2018) en dat u kunt zorgen voor meer natuur en een mooiere straat en dat het treffen van maatregelen voor u weinig moeite of geld hoeft te kosten?

Vaak gaan we pas over tot het treffen van maatregelen wanneer we geconfronteerd met water en warmteoverlast of zelfs  onze gezondheid in het geding komt. Zelfs dan maken we nog de afweging van kosten en tijd!.

Stichting Duurzaam Meerssen wil via het project Steenbreek u een helpende hand reiken om op een eenvoudige en praktische wijze uw tuinen en opritten zo in te richten, dat (intensief) onderhoud  niet wezenlijk vergroot wordt en uw pand met tuin met de juiste groenvoorziening in economische waarde zelfs vergroot wordt!.  Uiteindelijk kan elke individuele bewoner zijn bijdrage leveren aan het keren van de grillige klimaatverandering.

Uiteraard kunnen bewoners zich ook in buurt- of straatverband verenigen, waardoor de slagingskansen toenemen met positieve effecten op het gebied buurtsamenwerking. In dit geval wordt het voor de stichting Duurzaam Meerssen ook aantrekkelijker om met Steenbreek aan de slag te gaan met “steen eruit en groen erin “.

Voor meer informatie: https://www.operatiesteenbreek.nl/  en Math Reneerkens mhh.reneerkens@hotmail.com  

Foto: archief Meer Vandaag Rob Creemers

Lees vorig bericht

Epilepsie Café Heuvelland

Lees volgend bericht

Davy Hensen nieuwe prins CV de Kuutebieters