Bundenaar naar Bridgestone World Solar Challenge

Kasper Sijmons uit Bunde is dit jaar onderdeel van het zonneraceteam van de TU Delft, het Vattenfall Solar Team. Samen met een heel team bouwt hij dit voorjaar mee aan een volledig nieuwe zonneauto. In oktober staat het team dan ook aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Lucht- en ruimtevaarttechniek
De 23 jarige student, Kasper Sijmons, studeert lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en houdt zich vooral bezig met het ontwerp van de nieuwe auto. Het team hoopt natuurlijk met deze auto voor de achtste keer de Solar Race te winnen.

3000 km lange race
Het team is dinsdag officieel gepresenteerd in de werkplaats van de TU Delft. De studenten doen dit jaar voor de tiende keer op rij mee aan deze Solar Race in Australië, een 3000 km lange race die volledig op zonkracht moet worden verreden.

Einddoel: een leven zonder fossiele brandstof
De 16 nieuwe studenten bouwen een volledig nieuwe zonneracewagen, waarbij ze opnieuw de grenzen van de huidige techniek zullen opzoeken. De jubileum auto zal de naam NunaX dragen. Het team gelooft zeker dat een leven zonder fossiele brandstoffen binnen één generatie mogelijk is.

Foto: Kasper Sijmons, Copyright Hans Peter en Jorrit.jpg 

Lees vorig bericht

Jeugdprinsenpaar Geulmennekes wordt uitgeroepen

Lees volgend bericht

Vastelaovend mit de vrouwluuj bij ZijAktief Moorveld