Pas op voor nep-WMO consulenten

In Maastricht en Valkenburg hebben zich mensen voorgedaan als nep-WMO consulenten. Deze mensen bellen bij ouderen aan en vragen of zij in huis mogen kijken of er aanpassingen in de woning nodig zijn. Als de nep consulenten eenmaal binnen zijn wordt de oudere door de een afgeleid, terwijl de andere in het huis opzoek gaat naar waardevolle spullen en deze ontvreemd. In Maastricht ging het om twee vrouwen en in Valkenburg om een vrouw geheel in het wit gekleed.

Waarschuwing aan ouderen
De gemeente Meerssen waarschuwt de ouderen voor deze nep-WMO consulenten. “WMO consulenten komen vrijwel altijd als u daar zelf om gevraagd heeft. Medewerkers van de gemeente kloppen ook nooit onaangekondigd aan bij ouderen. Dit wordt ruim van tevoren aangekondigd. Bovendien moeten medewerkers zich legitimeren met een pasje van de gemeente. Blijf daarom alert en laat niemand binnen als u de situatie niet vertrouwt. Vraag altijd om identificatie” aldus de gemeente op hun website. Ook Envida waarschuwt voor de nep-WMO consulenten

Lees vorig bericht

Vastelaovend mit de vrouwluuj bij ZijAktief Moorveld

Lees volgend bericht

Weer een woning voor drie maanden gesloten