Eigenaar het Romeintje teleurgesteld in gemeente

De eigenaar van het Romeintje, Jean Rompelberg, is het niet eens met de werkwijze van de gemeente. Hij is al een lange tijd bezig om met de gemeente te onderhandelen over het speeltuintje. Vorige week heeft de gemeente laten weten hier niet uit te komen en de onderhandelingen te stoppen. Rompelberg heeft via de media en een bewonersbrief moeten vernemen dat de onderhandelingen gestopt zijn. Zelf wist hij nog van niks, aldus Jean Rompelberg.

Afspraak met wethouder Heusschen
Tijdens de raadsvergadering van 8 november werd afgesproken dat wethouder Heusschen alsnog terug moest gaan om verder te onderhandelen over het Romeintje. De eerste, en tevens de enige afspraak, vond plaats op 30 november. Hierin liet Rompelberg weten dat hij het speeltuintje voor €6.600,- per jaar, voor de komende 5 jaar, aan de gemeente wilde verhuren. Na die 5 jaar zouden de speeltoestellen eigendom worden van de gemeente. De wethouder liet weten dat ze hier nog op terug zou komen en Rompelberg hierover zou informeren. Tevens hebben ze afgesproken dat er geen communicatie naar buiten zou plaatsvinden. Echter volgens Rompelberg heeft hij nooit bericht gekregen van de gemeente hierover.

Gebrek aan bestuurlijke wilskracht
Rompelberg vindt dat er een gebrek is aan bestuurlijke wilskracht. Volgens hem heeft hij er alles aangedaan om het Romeintje te behouden. Ook is hij teleurgesteld dat hij op deze manier heeft moeten vernemen dat de onderhandelingen gestopt zijn.

 

Lees vorig bericht

Lood- en koperdieven actief in onze gemeente

Lees volgend bericht

Enquete: meerderheid voor Maastricht Aachen Airport