Dwangsom voor Meerssense hondenkoekjesfabriek

De Limburger meldt dat de gemeente Meerssen hondensnack-fabrikant Dogstar uit Meerssen een dwangsom heeft opgelegd van 5.000 euro per dag vanwege stank- en geluidsoverlast. Al geruime tijd klagen omwonenden over stank en ook het brommend geluid van vrieskasten houdt de omwonenden regelmatig uit hun slaap.


Stank en geluidsoverlast
Het bedrijf verwerkt karkassen tot hondensnacks. Vooral in de zomermaanden leidt dit tot stank- en geluidsoverlast. De geluidsoverlast is intussen, volgens de eigenaar, al aangepakt. De gemeente zal daarom binnenkort opnieuw geluidsmetingen laten uitvoeren. De stankoverlast is echter een moeilijk op te lossen probleem.

In beroep
Dogstar heeft direct bezwaar aangetekend tegen de hoogte van de dwangsom en vraagt zich af of er wel wettelijke geurvoorschriften bestaan. De gemeente bevestigt dat er inderdaad geen wettelijke normen zijn, maar wil vooralsnog deze dwangsom toch afdwingen. De bezwarencommissie doet over enkele weken uitspraak in deze zaak.

Saillant detail
Dogstar is gevestigd in het oudste rijksmonument van onze gemeente. Er is de gemeente en Buitengoed Geul en Maas veel aan gelegen om een nieuwe invulling te geven aan deze molenDe gemeente Meerssen is daarom al enkele maanden met het bedrijf in onderhandeling over een eventuele verhuizing van het bedrijf. De eigenaar van Dogstar had zelfs al een optie genomen op een nieuw pand, maar de verhuisplannen strandden echter vanwege de hoge verhuis- en investeringskosten. Het bedrijf wil nu dat de gemeente meebetaald aan de kosten. 

Lees vorig bericht

Vacatures bij SV Meerssen

Lees volgend bericht

Insectenhuisjes versieren IVN Jeugdgroep gemeente Meerssen