Bestemmingsplan in ‘t Riet krijgt vorm

Het gebied In ‘t Riet in Geulle krijgt een nieuwe invulling. Het gebied dat bestaat uit gemeenschapshuis de Kleiaove, de gymzaal en de voormalige basisschool In ‘t Riet is in maart 2018 overgenomen door een maatschappelijke ondernemer, Rendiz BV.


Multifunctioneel centrum
Samen met Zorg & Co wil Rendiz BV het gebied omvormen tot een multifunctioneel centrum voor zorg-, maatschappelijke-, sport-, horeca- en/of culturele activiteiten. Voor deze inhoudelijke invulling wordt zorgcoöperatie, Zorg & Co verantwoordelijk.

Schoolgebouw
In het oude schoolgebouw komen 8 zorgappartementen, 2 logeerkamers en 1 woonkamer, bedoeld voor ouderen met dementie. Dit alles in een besloten omgeving. Er komt  een horecavoorziening met terras. Hier gaan vooral mensen met een beperking werken. Verder zullen er maatschappelijke ruimtes voor verenigingen, een dagbestedingsruimte en een kookstudio gebouwd worden.

Terrein tussen schoolgebouw en Kleiaove
Op het terrein tussen het schoolgebouw en de Kleiaove worden 18 woonunits gebouwd voor echtparen en alleenstaanden met een zorgindicatie, jongeren met zorgondersteuningsvraag en noodopvang. Het gebouw van de Kleiaove zal gebruikt gaan worden door verenigingen en organisaties. Voor de gymzaal wordt nog een hoofdgebruiker gezocht.

Informatieavond.
Het plan ligt vanaf 7 februari ter inzage bij het Gemeentelijk Contact Centum (KCC). Op woensdag 20 februari zullen de initiatiefnemers en de gemeente een informatieavond houden over het project. Aanvang 19.15 uur in gemeenschapshuis de Kleiaove.

Lees vorig bericht

Carnavalskrans maken

Lees volgend bericht

Ziekenactie van CV de Aanhawwersj Meersje