Bezorgde burgers Euregio schrijven brief aan Merkel

In de Euregio, waaronder ook de gemeente Meerssen valt, is ongerustheid ontstaan over de nieuwe stellingname van de Duitse regering met betrekking tot de veiligheid van de kernreactoren Tihange-2 en Doel-3. Bezorgde burgers schrijven een brief aan Bondskanselier Merkel.

Ommezwaai standpunt
Tot aan de zomer van 2018 bestempelde de Duitse regering de kernreactoren van Tihange-2 en Doel- 3 als de gevaarlijkste van Europa en eiste ze onmiddellijke stillegging. Nu vindt de Duitse regering dat deze kernreactoren geen acuut gevaar meer zijn en sluiting niet langer wordt geëist.

Vereniging Stop Tihange
Op initiatief van de Vereniging Stop Tihange Nederland hebben bezorgde burgers uit de omgeving van de Belgische kerncentrales Tihange en Doel een brief aan Bondskanselier Merkel en Minister Schulze gestuurd. Zij willen duidelijkheid van de Duitse regering. “Het gaat om de veiligheid van heel veel mensen. Het zou Merkel en Schulze sieren als ze naar hun nucleaire experts luisteren en de Belgische regering op haar verantwoordelijkheid aanspreken. Welzijn en veiligheid van mensen dienen voorop te staan in de plannen van regeringen en niet een ondergeschoven kindje te zijn ten opzichte van economische belangen” aldus de briefschrijvers.

Lees vorig bericht

Poging tot diefstal parkeerplaats Stella Maris

Lees volgend bericht

Stella Maris Cabaret 2019 ‘Well Done’ helft van de kaarten al verkocht