Lezing over vogels het jaar rond

IVN Meerssen organiseert op maandag 11 maart een lezing over vogels. Na een eerste lezing in september over vogeltrek en vogels in de winter is nu het onderwerp: balts, zang en broedgedrag van vogels. Wanneer het voorjaar aanbreekt, zorgt de aanmaak van hormonen ervoor, dat vogels in de stemming komen om zich te gaan voortplanten.

Het eigenlijke broeden wordt voorafgegaan door interessante activiteiten als het zoeken van een territorium, het lokken van een partner door middel van zang, hofmakerij, paarvorming en als sluitstuk het bouwen van een nest en het leggen van eieren.

In deze lezing, gegeven door René Pirson, wordt hierop nader ingegaan door middel van foto’s en filmpjes.
De lezing zal plaats vinden op maandag 11 maart om 19.30 uur. Plaats: het IVN-lokaal achter de basiliek, adres Markt 25a, 6231LR Meerssen.

Iedereen is welkom; aanmelden is niet nodig. De lezing is gratis.Voor nadere info: Yvonne Brounts, IVN Meerssen: 06 14401879 of y.brounts@gmail.com

Lees vorig bericht

Dagwandeling rondom Bemelen

Lees volgend bericht

Lezing over vogels het jaar rond