Lezing over Amfibieën en reptielen

IVN Ulestraten organiseert op woensdagavond 6 maart 2019 een lezing, door Els en Wim Derks, met als thema Amfibieën en reptielen.

Het voorjaar komt dichterbij en dan ontwaken de padden, salamanders en kikkers uit hun winterslaap, dat zijn amfibieën, een beschermde diersoort. Deze dieren leiden een verborgen leven maar zijn zeer interessant.
Kikkerdril kent iedereen wel, maar wist u bijvoorbeeld dat een paddenvrouwtje wel 2000 eitjes legt in de vorm van een snoer. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, is een zeer bekend gezegde maar elk amfibie kwaakt ook zoals het gebekt is. Veel mensen hebben amfibieën in hun tuinvijver. Hoe dient men daar mee om te gaan?  U maakt via een power point presentatie kennis met de amfibieën uit onze eigen omgeving, inclusief hun geluiden. Er wordt ook aandacht besteed aan de reptielen, die in onze omgeving voor komen. Wilt u meer weten over deze dieren?

Deze presentatie begint om 19.30 uur in het verenigingslokaal “Onder d’n Huppel” van IVN Ulestraten, gelegen onder het gemeenschapshuis Dorpstraat 1 in Ulestraten. Nadere informatie:  wimelsderks@hotmail.com of 043 364 3740.

Iedereen is welkom.
Wilt u IVN-Ulestraten steunen, wordt dan lid via een mail naar ivn.ulestraten@gmail.com

Lees vorig bericht

Conflict Boskant: eigenaar wil opnieuw rond de tafel

Lees volgend bericht

Lezing over Amfibieën en reptielen