Proosdijschuur: oud-wethouder Houben herinnert zich niets van notulen

Oud-wethouder Guido Houben kan zich niets herinneren van datgene wat er in de notulen van de collegevergadering van 11 april 2017 staat. Houben laat dit weten in een reactie aan Meer Vandaag. In de notulen van de collegevergadering wordt door toenmalig wethouder Houben 10 uur ’s ochtends als openingstijdstip van het terras op de binnenplaats aangegeven. Dit is ook het tijdstip dat in het contract met de exploitant van de Proosdij staat. De overeenkomst is diezelfde middag ondertekend door de exploitant en de wethouder. Later geeft Houben aan dat dit niet klopt en dat de exploitant pas vanaf 18 uur s’avonds gebruik mag maken van de binnenplaats. Dit laatste wordt door de notulen van de collegevergadering van 11 april 2017 tegengesproken.

Er rinkelt geen belletje
Houben weet niets van de notulen en reageert op vraag van Meer Vandaag als volgt “Ik heb mij gebaseerd op de informatie die mij ambtelijk uit het dossier is voorgelegd. Er is altijd, en met grote stelligheid, alleen verwezen naar een eerder collegebesluit en een fout tijdstip, niet naar deze notulen. Dat heb ik voor waar aangenomen, uitgedragen en (deels) mijn ontslag voor ingediend. Ik heb, en velen met mij, zoals blijkt uit het inmiddels aangehouden Rekenkamerrapport, ook geen herinnering aan deze notulen. Er is bij mij ook nooit een belletje gaan rinkelen. Ik heb begrepen dat de Rekenkamercommissie nader onderzoek gaat doen. Ik juich dat toe ,omdat dit veel vragen oproept. Ook bij mij. Uiteraard zal ik mijn volledige medewerking verlenen indien ik daartoe gevraagd wordt.”

Burgemeester Clermonts
Burgemeester Clermonts, die toen ook aanwezig was tijdens de vergadering van 11 april, wil vooralsnog niet reageren op de nieuwe feiten.

Lokaal DNA
Bjorn Molling fractievoorzitter van Lokaal DNA, stelt op social media “dat het uitgebrachte rapport voor ons helder is, maar gelijk ook schrokkend. Graag hadden wij dit dan ook donderdag 14 februari tijdens de raadsvergadering besproken. Maar doordat een meerderheid er anders over denkt is dit helaas nu feitelijk onmogelijk geworden. Desalniettemin zullen we zien wat met deze nieuwe informatie, en het eigen onderzoek van de gemeente, gaat gebeuren. We blijven het volgen. Van een doofpot mag wat ons betreft in ieder geval geen sprake zijn!“, aldus Molling.

Lees vorig bericht

Versierde prinsenwoningen in de gemeente Meerssen

Lees volgend bericht

Reuma Nederland zoekt nog collectanten