Carnavalsweek: iedere dag kans op regen

Het duurt wel nog een week maar een globale weersverwachting voor de carnavalsdagen is een poging waard. Meteo Meerssen verwacht dat het hogedrukgebied dat afgelopen periode voor zonnig en warm weer heeft gezorgd, ons gaat verlaten. Dit betekent dat depressies en storingen steeds meer invloed krijgen op het weer tijdens carnaval.

Neerslagkansen
De neerslagkansen nemen zoals het er nu naar uitziet, vanaf carnavalszaterdag fors toe en ook de wind kan af en toe fors uitpakken. Iedere carnavalsdag wordt wel neerslag verwacht maar niet continu, er zullen zeker ook droge perioden zijn.

Temperaturen
De temperaturen zijn wel aangenaam; toeval of niet de maxima liggen al die dagen rond de 11 graden.

Lees vorig bericht

Gouwe Bingelke voor Harry Bindels

Lees volgend bericht

Meer Actueel 24-02: Gemeente geeft niet op – 500 schendingen luchtruim – buitengebieden zijn traag internet zat