Expositie en Thema-avond: ‘stof tot nadenken, alles is anders dan je denkt’

Ter gelegenheid van de opening van de expositie ‘doeken op doek, stof tot nadenken’ van de werken van Udie Adams, organiseren Stichting Duurzaam Meerssen, MOS en Ontmoet Anna  op donderdagavond 21 maart een thema-avond vanaf 19.30 uur in Ontmoet Anna (inloop vanaf 19.00 uur).

Spreekster deze avond is Yvonne Gerner. Gedurende een rondreis door Mali en ontmoetingen met de mensen daar,  kwam 12 jaar geleden de vraag om een vernieuwend model voor ontwikkelings-samenwerking op te zetten. Die vraag deed haar besluiten naar Mali te verhuizen en op het platteland van Mali de gemeenschap Here Bugu (plaats van vrede) op te zetten.

Vaak is de titel van mijn lezingen: ‘Alles is anders dan je denkt”. Dat is wat ik wonend in Mali veel te horen krijg. De conclusie, die ik trek uit wat ik in Mali zie, blijkt meestal niet te kloppen. De waarneming is goed, de gedachte die ik er echter aan verbind komt uit mijn Europese cultuur. Mijn lezing gaat over de zielengymnastiek (minstens even belangrijk als fysieke oefeningen) en hoe je dat doet met voorbeelden. De basis is onbevangen waarneming.

Ze studeerde orthopedagogie, werkte met gezinnen met geweldsconflicten, had jarenlang een poppenkasttheater, studeerde later voordrachtskunst en werkte als stafdocent en studentenmentor aan de Hogeschool voor docent dans in Den Haag. Daarnaast gaf ze voorstellingen in binnen- en buitenland als uitvoerend voordrachtskunstenaar. Zij noemt zich sociaal kunstenaar.

Het tweede deel van de avond  krijgt een interactief karakter om een dialoog tot stand te brengen over de ervaringen van Yvonne Gerner,  MOS Meerssen en het publiek.

Gedurende de hele avond is de expositie te bezichtigen. Meer informatie over de expositie treft u aan op www.ontmoetanna.nl.

De toegang voor de expositie en de thema-avond is gratis en iedereen is welkom! Graag ontvangen wij uw aanmelding via welkom@ontmoetanna.nl of via 043-8514635. De borrel na afloop is voor eigen rekening en de opbrengst hiervan komt ten goede aan de projecten in Afrika.

Lees vorig bericht

Milieudefensie Klimaatmars in Amsterdam

Lees volgend bericht

Expositie en Thema-avond: ‘stof tot nadenken, alles is anders dan je denkt’