Meerssen blijft duurste gemeente van Limburg

Uit cijfers van de Vereniging Eigen Huis is Meerssen in 2019 de duurste gemeente van Limburg. De woonlasten stijgen, ondanks een verlaging van de OZB, met 2,1 % tot 1009,19 euro. Het betreft hier een optelsom van de OZB, rioolheffing en afvalstoffenheffing.

Inhaalslag Beek
De gemeente Beek maakte een inhaalslag ten opzichte van Meerssen met een verhoging van de woonlasten van 12,8 %, echter zij halen de gemeente Meerssen niet in. Beesel is de goedkoopste gemeente van Limburg daar betalen de inwoners 618,56 euro.

Stijging boven verwachte inflatie
Landelijk betalen huiseigenaren dit jaar gemiddeld 3,4% hogere gemeentelijke woonlasten dan in 2018. De stijging is ruim boven de verwachte inflatie van 2,4%.

Lees vorig bericht

Non-stop carnavalsmuziek op Meer Vandaag

Lees volgend bericht

Grwat Meersje alaaf afl. 3-2019