Automatische piloot oorzaak van dakpannen-incident

De oorzaak van het dakpannen-incident van maandag 25 februari blijkt de automatische piloot te zijn van een dalend vliegtuig. Eerder meldde Meer Vandaag dat de dakpan slechts was losgeraakt, maar de dakpan is van het dak gevallen en bij de buren op het plat dak terecht gekomen. Ook bij de buren raakten dakpannen los.

Grote schrik
De bewoners zaten buiten in de tuin toen het vliegtuig overvloog. Ze dachten in eerste instantie dat door een harde knal, van het vallen van de dakpan, iets was omgewaaid. Na van de schrik bekomen te zijn ging men  kijken en toen bleek dat een dakpan was losgeraakt en bij de buren op het plat dak terecht was gekomen. Tevens zagen ze dat ook bij de buren enkele dakpannen niet meer goed lagen.

Oorzaak
Er is melding gemaakt en vanuit Maastricht Aachen Airport is de zaak meteen opgepakt door het dak direct repareren. Volgens het vliegveld is de oorzaak van het gebeuren het feit dat vliegtuigen dalen op de automatische piloot. Komen deze te laag, dan start het vliegtuig automatisch bij waardoor meer windkracht vrij komt.

Lees vorig bericht

Prins Mike 1 en Prinses Feline Jeugdprinsenpaar Rothem

Lees volgend bericht

Mooi eerbetoon aan Marcel Smeets