Alex Jacobowitz speelt in synagoge Meerssen

De joodse rondreizende beroepsmusicius Alex Jacobowitz uit Berlijn geeft op zondag 17 maart om 15.00 uur een uniek concert in de synagoge van Meerssen. Op zijn marimba speelt hij die middag een mix van klassieke muziek, flamenco en klezmer.

Jacobowitz speelt over de hele wereld voor een gevarieerd publiek: van straat tot concertzaal. De geboren New Yorker woont sinds 2002 in Berlijn. Na zijn specialisatie in klassieke muziek richtte hij zich op Joodse muziek. “Klezmer heeft een speciale plaats in mijn hart. Eerst speelde ik de meest ingewikkelde klassieke werken op de marimba, zoals Bach en Beethoven. Daarna ontdekte ik de traditionele Joodse muziek. Nu begrijp ik steeds beter wie ik ben en de mate waarin muziek deel is van mijn identiteit.”

Eerder dit jaar speelde Jacobowitz al in de Zwolse synagoge bij het eerste concert van ‘Muziek uit de Joodse traditie’. Deze organisatie – die dit jaar is opgericht – wil de synagoge toegankelijker maken voor een breed publiek door een podium te bieden aan de joodse muziek in al zijn vormen.

Het concert in Meerssen begint om 15.00 uur. De toegang is 13 euro (inclusief consumptie). Aanmelden kan via muziekuitdejoodsetraditie@gmail.com of 06-40677067.

Lees vorig bericht

Jeugdtreffen harmonie St. Agnes Bunde tweede dag

Lees volgend bericht

Alex Jacobowitz speelt in synagoge Meerssen