RECTIFICATIE: College vraagt 45.000 euro voor start etappe Binckbanktour

  • RECTIFICATIE: Vorige week meldde meer vandaag op hun site dat het College van B&W een bedrag van 45.000 euro aan de gemeenteraad vroeg. Dit bedrag blijkt niet correct te zijn. Het College van B&W heeft een bedrag van 27.500 euro nodig voor de start van een rit in lijn van de Binckbanktour. Van dit bedrag ontvangt de gemeente 10.000 euro subsidie van Cycling Limburg. Door deze subsidie heeft het College uiteindelijk 17.500 euro nodig van de gemeenteraad. 

De gemeente Meerssen wil op 16 augustus startplaats zijn voor een rit in lijn van de Binckbanktour. De etappe start vanaf de markt in Meerssen. Om dit te kunnen realiseren vraagt het College van B&W aan de gemeenteraad een bijdrage van 45.000 euro. Van dit bedrag kan 10.000 euro in de vorm van een subsidiebedrag worden bijgedragen door Limburg Cycling.

Meerssen opnieuw op de wielerkaart
Na lange tijd komt Meerssen weer op de kaart als wielergemeente. Dit was in het verleden vaker het geval met het Nederlands Kampioenschap wielrennen en de Amstel Goldrace. Ook startte de Ladystour enkele keren vanuit Bunde. Het College verwacht dat de start van het wielerevenement veel mensen naar Meerssen trekt, omdat de startdatum in de schoolvakantieperiode valt. Ondernemers op en rond de Markt kunnen hiervan profiteren. In Nederland en andere landen in Europa wordt de Binckbanktour rechtstreeks op TV uitgezonden.

Extra kosten
Het College laat in het raadsvoorstel weten dat er op voorhand geen budget geraamd is voor de organisatie van de start van de etappe. Voor het wielerevenement zijn ambtenarenuren nodig om zaken te regelen en te faciliteren. Een eerste schatting komt neer op een inzet van circa 100 uur, verspreid over diverse ambtenaren. Naast de bijdrage om de start te mogen organiseren wordt van de gemeente een bijdrage gevraagd in diverse kosten voor onder andere lunchpakketten, ontvangst in het bestuurscentrum met koffie en vlaai, regelen van toiletten, dranghekken en andere zaken. De start is op vrijdag waardoor het bestuurscentrum een dag extra open is.

Besluit
De gemeenteraad neemt in de raadsvergadering van 28 maart een besluit over het raadsvoorstel.

 

Lees vorig bericht

Bekijk de foto’s van carnaval 2019

Lees volgend bericht

IVN-seizoensexcursie Eijsder Beemden