Radiopresentator Frans Huntjens overleden

De dolle dagen waren net voorbij toen het bericht binnenkwam dat Frans Huntjens op Aswoensdag ’s morgens rustig was ingeslapen. Hij is slechts 72 jaar mogen worden. Frans is meer dan 12 jaar radiopresentator geweest, eerst bij RTMe en later bij Meer FM dat een onderdeel is van Meer Vandaag. Met pijn in het hart moest hij vanwege gezondheidsredenen eind 2016 stoppen met zijn radioprogramma’s.

Frank Winter
Als Frank Winter was hij al die jaren te beluisteren in zijn programma “Rockin’ in Country” waarin hij de luisteraars wekelijks 2 uur lang liet genieten van Country Music. In zijn programma waren Country sterren als Johnny Cash en Waylon Jennings vaak vertegenwoordigd. Ook kwam een drieluik van één en dezelfde artiest langs ofte wel “Three in a row” zoals Frank het noemde. Hij gaf daarbij uitgebreide informatie over deze artiest.

Tijd voor Toenagers
Later startte hij een 2e programma dat een uur duurde, namelijk “Tijd voor Toenagers” waarin hij van singles uit de jaren 50 en 60 de A- en de B-kant liet horen. Uiteraard met veel kennis van zaken en info waarbij hij zijn liefde voor de muziek van “The Killer” (Jerry Lee Lewis) niet onder stoelen of banken stak. Voor dat ene uur kwam hij zelfs met zijn auto van Maastricht naar Meerssen.

Harry Heltzel
Al van in zijn jeugdjaren was Frans een fervent muziekliefhebber en –verzamelaar. Hij hielp destijds Harry Heltzel bij opnames in diens studio in Maastricht. Harry Heltzel was bekend in Maastricht en omstreken, eerst als zanger van The Sharons en later als producer van muziek. Uit deze samenwerking van Harry met Frans vloeiden de successen voort van de groep Highlight die in 1977 en 1978 met 3 nummers de Top 40 haalde. “California” bereikte zelfs de 10e plaats, “One and one and one” de 20e en “Round and round in circles” de 33e plaats. Bovendien was Highlight in die periode te zien in Musikladen, een programma van het ZDF.

Lees vorig bericht

Jeugdtreffen harmonie St. Agnes Bunde eerste dag

Lees volgend bericht

Autobrand in het Humcovenderveld