Zorgen om toename sluipverkeer door tijdelijke parkeerplaats vliegveld

OmwonendenMAA en andere bewoners maken zich zorgen over de toename van het sluipverkeer in Ulestraten, Schietencoven, Humcoven en Meerssen. De aanleiding voor de zorgen is het aanleggen van een tijdelijke parkeerplaats voor Maastricht Aachen Airport en Corendon op Aviation Valley aan de Europalaan in Beek.

Tijdelijke parkeerplaats
De gemeente Beek wil een vergunning afgeven voor het aanleggen van een tijdelijke parkeerplaats voor 2.500 auto’s aan de Europalaan. De vergunning wordt afgegeven voor de duur van 2 jaar. “Deze aanleg is in strijd met het bestemmingsplan” aldus Omwonenden MAA. De voorbereidende werkzaamheden voor de parkeerplaats zijn reeds gestart.

Vooral sluipverkeer in de nacht
Gezien de vertrektijden en aankomsttijden van Corendon verwachten OmwonendenMAA dat het sluipverkeer in Ulestraten, Schietencoven, Humcoven, Meerssen, Geverik en Kelmond zich vooral zal afspelen in de nachtelijke uren. Dit komt volgens hen dat het eerste vliegtuig om 06:00 uur vertrekt en het laatste rond 23:00 uur of later land. De passagiers zullen volgens OmwonendenMAA de parkeerplaats vaak gebruiken tussen 00.00 en 5.00 uur ’s nachts.

Bezwaarschrift ingediend
OmwonendenMAA, een aantal andere organisaties en bewoners van de omliggende woonkernen, hebben middels een zienswijze bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen vergunningverlening. Zij eisen verder een onmiddellijke stopzetting van de werkzaamheden. Gebeurt dit niet stappen zij naar de rechter.

Lees vorig bericht

Klimaatmars Maastricht

Lees volgend bericht

College wil noodlijdende speeltuin € 16.000 euro geven