Buuttematinee Bunde

Alle prinsen prinsessen en adjudanten hebben hun kostuums weer opgeborgen en ook alle confetti is inmiddels uit de straten gewaaid. De vastentijd is nu aangebroken en ondanks het regenachtige weer zit de lente in de lucht. In Bunde zijn de laatste stuiptrekkingen van de carnaval nog even zichtbaar. De luide carnavalsmuziek uit boxen of de vele “zaate hermeniekes” wordt vervangen door de humor van het gesproken woord.

Op zondag 31 maart 2019 vindt namelijk in Bunde de derde editie van het hawfvaste buuttematinee plaats. In de Auw kerk is het dan een komen en gaan van de beste limburgse (en zelfs 1 brabantse) buuttereedners. Ook de vrouwelijke buuttereedner Helga Cormelissen zal acte de préséance geven. Maar ook bekende namen als John van Bilzen en Gilbert Petit zullen aanwezig zijn. En uiteraard zal de buuttekampioen van 2019, Bas van Neer niet ontbreken. De gehele middag zal muzikaal worden opgeluisterd door de Kuute-kapel uit Ulestraten.

De deuren van de Auw kerk in Bunde gaan om 12.30 open en de 6 buuttereedners zullen om 13.30 starten. Kaarten zijn online te verkrijgen via www.havermennekes.nl

Lees vorig bericht

Opening van de huiskamer in Rothem

Lees volgend bericht

Buuttematinee Bunde