Schade storm: bomen, schuttingen, daken en struiken

Zware windstoten hebben voor behoorlijk wat overlast gezorgd zondag 10 maart. De windstoten gingen met 80 tot 110 km per uur door onze gemeente. Hierdoor zijn zowel brandweermannen als aannemers tot diep in de nacht bezig geweest. Dat laat de gemeente weten aan Meer Vandaag.

Schade
Ongeveer 60 bomen zijn weggezaagd om fietspaden en wegen weer vrij te maken. Dat betrof bomen van onder andere: particulieren, Rijkswaterstaat, gemeente Meerssen, Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer en Pro-rail. Daarnaast waren een aantal schuttingen, daken, dakgoten en struiken niet bestand tegen de wind.

Opruimen
Zondagavond is meteen gestart met het schoonmaken van wegen en fietspaden waar veel losse takken lagen. De maandag erna is de hele gemeente begonnen met het opruimen van de schade van de wind. Ook werden verstopte kolen gereinigd. Tevens werd een deel van de beschadigde bomen onderzocht, waarna er ongeveer 20 gemeentelijke bomen zijn of worden gekapt vanwege de veiligheid.

Geen zicht op kosten
Op dit moment is er nog geen inzicht in de opruimkosten. De verwachting is dat eind deze week alles opgeruimd is.

Lees vorig bericht

Buuttematinee Bunde

Lees volgend bericht

Meer vluchten op Maastricht Aachen Airport door Tefaf