Proosdij: nieuwe raadszaal past weer niet

Tekeningen van de raadszaal

De nieuwe oplossing voor de raadszaal is waarschijnlijk toch niet de juiste. De gemeente heeft besloten om het nieuwe meubilair in een andere opstelling in de raadszaal te plaatsen. Dit omdat de originele opstelling, zoals in de plannen was aangegeven, niet paste.

Nieuwe opstelling
In de nieuwe opstelling met kleiner meubilair zit het college van burgemeester en wethouders op het podium en de ambtenaren erachter. De raadsleden zitten door deze opstelling erg kort op elkaar. Hierdoor zouden leden van twee verschillende partijen bij elkaar in de papieren kunnen kijken. In de oorspronkelijke plannen zou het publiek gebruik maken van de ruimte boven de raadszaal. Echter door de veranderende plannen zullen bezoekers nu op de beneden verdieping moeten meekijken. Daardoor is er nog minder ruimte beschikbaar in de al kleine raadszaal. Het publiek kan hierdoor ook nauwelijks meekijken. Zelfs het binnenkomen van de raadszaal is bijna onmogelijk. Dus of hij ook ooit gebruikt gaat worden is nog maar de vraag.

Podium niet weggehaald
Tijdens de bouw van de proosdij en de raadszaal zijn blunders gemaakt. Zo zou er een podium afgebroken moeten worden in De Proosdij. Dit is niet gebeurd. Het gevolg van deze wijziging is, dat er geen raadsvergaderingen gehouden kunnen worden in De Proosdij.

Lees vorig bericht

Meer vluchten op Maastricht Aachen Airport door Tefaf

Lees volgend bericht

NLDoet in Geulle en Bunde