Jeugdtreffen harmonie St. Agnes Bunde

“Ter ere van haar 100-jarig jubileum organiseerde harmonie en drumband St.Agnes afgelopen weekend een jeugdtreffen om jeugdorkesten een podium te bieden en te laten ervaren hoe het is om voor een jury en een groot publiek te mogen optreden.

In totaliteit hebben er maar liefst 16 jeugdorkesten opgetreden en is men naar elkaar komen luisteren. Alle jeugdorkesten werden door een deskundige jury, bestaande uit Jacques Claessens en Ludo Roijen, voorzien worden van een beoordeling bestaande uit tips en tops. Iedereen had haar mooiste composities ingestudeerd en werd er geweldig gespeeld. Daardoor gingen de muzikanten dan ook tevreden huiswaarts en spraken de hoop uit dat dit treffen volgend jaar weer georganiseerd wordt.

We willen alle muzikanten en dirigenten bedanken voor de spetterende optredens, de organisatie voor de perfecte dagen, de basisschool Franciscus voor het ter beschikking stellen van haar mooie aula en natuurlijk alle sponsoren voor hun bereidwillige bijdrage.

Eens te meer is bewezen dat wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en zo zit het wel goed met de toekomst van de Limburgse blaasmuziek.

Vanaf 4 april zal L1 in haar programma blaaskracht nog aandacht besteden aan dit muzikale initiatief. Vergeet dus niet te kijken.

U bent van harte welkom bij een van onze volgende jubileumactiviteiten: 22 juni a.s. Jeugdorkest Di Gojim, wederom in de Basisschool Franciscus en op 29 juni a.s. het wereldberoemde Oostenrijkse blazersensemble Mnozil Brass in het MECC.

 

Lees vorig bericht

Jeugdtreffen harmonie St. Agnes

Lees volgend bericht

Thema-avond: de geschiedenis van ons brood en de bijbehorende granen