MOS organiseert Sponsor High Tea

MOS (Meerssen en OntwikkelingsSamenwerking) organiseert een bijzondere Sponsor High Tea op zondag 7 april om 15.00 uur in Gemeenschapshuis De Stip in Meerssen. Het wordt een gezellige middag met lekkere hapjes uit verschillende werelddelen en diverse soorten thee of een lekkere kop koffie.

De hartige en zoete gerechtjes worden klaargemaakt door Meerssenaren die zich inzetten voor een Particulier Initiatief. Ze ondersteunen kleinschalige projecten die de levensomstandigheden van medemensen, dichtbij en ver weg, verbeteren. Er is vaak een persoonlijke band met de mensen voor wie ze werken. De opbrengst van deze High Tea gaat naar de organiserende particuliere initiatieven:

Kinderen van Papoea, ondersteunt “Rumah Agapè”, een zelfredzaamheidsorganisatie in de vorm van een huishoudschooltje voor jonge alleenstaande moeders. Ze leren hier basisvaardigheden zoals lezen en schrijven, brood en gebak maken voor de verkoop, huid- en haarverzorging, persoonlijke hygiëne, patronen knippen en kleren verstellen. Terwijl de moeders lessen volgen, gaan hun kinderen naar de door Rumah Agapè gerunde kleuterschool. Contactpersoon: Nio Stultiens-Liem uit Bunde

ENFID (Filipijnen) wil schone energie bereikbaar maken voor het armste deel van de bevolking in de Filipijnen. ENFID Nederland startte in 2015 een biogas-project. Biogas ontstaat doordat etensresten en/of mest worden vergist in plastic vaten. Het energierijke gas dat ontstaat is heel geschikt om te koken. Bijkomend voordeel is dat er geen CO2-uitstoot is tijdens het productieproces. Een biogas installatie kost € 250. Op dit moment hebben drie families een goed werkende biogas-installatie ontvangen. Contactpersoon: Tess Ramakers-Badana uit Rothem.

Vluchtelingen Calais zet zich in voor de mensonterende omstandigheden waarin jonge vluchtelingen leven in en rondom Calais. Ze zijn in een uitzichtloze situatie beland op zoek naar een beter leven voor zichzelf en voor achtergebleven familie. Ze kunnen niet voor- of achteruit. Er is een groot gebrek aan basale dingen als sokken, ondergoed en tandenborstels. Contactpersonen: José Webers en Harrie Peil uit Geulle.

Umbrella of Hope (Kenia) ondersteunt kinderen uit sociaal zwakke milieu’s in Nyeri-Kenia.  Ouders zijn zich vaak wel bewust van het belang van onderwijs, maar kunnen de kosten voor voldoende voeding of het verplichte schooluniform niet opbrengen. Umbrella of Hope biedt, in overleg met de Githwariga Primary School, een vaste groep van 25 kinderen een warme maaltijd op schooldagen en helpt bij de aanschaf van het schooluniform. Samen proberen we te voorkomen dat kinderen vroegtijdig de school verlaten. Contactpersoon: Celien den Hartog-de Bruijckere uit Bunde.

Meer informatie over MOS en aangesloten Particuliere Initiatieven staat op www.mosmeerssen.nl en op de Facebook pagina

Alle kaarten zijn verkocht.

Lees vorig bericht

Politie opzoek naar twee inbrekers

Lees volgend bericht

MOS organiseert Sponsor High Tea