Thema-avond: de geschiedenis van ons brood en de bijbehorende granen

IVN Ulestraten organiseert op woensdagavond 3 april 2019 een lezing door Jan van Wersh. Jan Van Wersch heeft eerder een lezing gegeven over koeien, een avond om nooit te vergeten. Deze keer heeft de lezing van hem bovenstaande titel. In het Onze Vader vragen we het al: “geef ons heden ons dagelijks brood”.

Brood is wereldwijd een belangrijk bestanddeel van onze voeding, dat tegenwoordig in (soms overdreven) ruime mate beschikbaar is. Dat is niet altijd zo geweest.  Brood wordt gemaakt van allerlei graansoorten, voornamelijk van de oudste soort en dat is tarwe, maar we gaan ook in op nieuwere en de nieuwste graansoorten. Het is interessant te zien hoe zich die graansoorten in de geschiedenis ontwikkeld hebben en hoe hieruit bij toeval brood is ontstaan en welke rol het rijsproces hierin gespeeld heeft.

Brood is geen eenvoudig voedingsmiddel. De bereidingswijze van brood is belangrijk voor de smaak en de vertering en er zitten veel essentiële voedingsstoffen in. Desondanks ligt brood regelmatig onder vuur, omdat het niet (zo) gezond zou zijn. Dat is niet waar en Jan zal uitleggen waarom niet. Daarbij wordt ook ingegaan op de diverse relevante gezondheids- aspecten van het brood in ons voedselpakket. En zoals bij Jan bekend, zal er veel humor aan te pas komen.

Informatie: Els en Wim Derks, wimelsderks@hotmail.com of 043 364 3740

Deze presentatie begint om 19.30 uur in het verenigingslokaal “Onder d’n Huppel” van IVN Ulestraten, gelegen onder het gemeenschapshuis Dorpstraat 1 in Ulestraten.

Iedereen is welkom.

Wilt u IVN Ulestraten steunen, wordt dan lid via een mail aan: ivn.ulestraten@gmail.com

Lees vorig bericht

Jeugdtreffen harmonie St. Agnes Bunde

Lees volgend bericht

Thema-avond: de geschiedenis van ons brood en de bijbehorende granen