Gemeenteraad steunt unaniem speeltuin ST. Joseph

De Sint Jozephspeeltuin, de oudste speeltuin van Meerssen, mag zich verheugen op 16.000 euro voor de reparatie van haar visitekaartje: de huizenhoge glijbaan. Tijdens de raadsvergadering stemden alle partijen in met voorstel voor een eenmalige subsidie.

Aparte status
De uit 1947 daterende speeltuin onderscheidt zich volgens wethouder Heusschen van andere Meerssen speeltuinen omdat ze is ondergebracht in een stichting waarbij vrijwilligers zorg dragen voor onderhoud en reparatie. Andere speeltuinen in Meerssen worden onderhouden door de gemeente. Verder is volgens wethouder het niet alleen een plek waar kinderen kunnen spelen maar waar ook ouders en buurtbewoners elkaar ontmoeten en zo de sociale cohesie in stand wordt gehouden.

Duur
De subsidie die nu ter beschikking is gesteld is de helft van het bedrag dat nodig is om de glijbaan te renoveren. Om de glijbaan weer veilig te maken dient de bestaande glijgoot, inclusief de oude staanders vervangen te worden. Omdat de glijbaan zo groot is kan herstel alleen geschieden door gespecialiseerde bedrijven. Het resterende geld zal opgebracht moeten worden door de stichting zelf door het organiseren van activiteiten. Onlangs bracht een huiskamerconcert al meer dan 1000 euro op.

Snel
Het is de bedoeling, nu de subsidie is toegezegd, om zo snel mogelijk te beginnen met de renovatie zodat de glijbaan weer gebruikt kan worden als de speeltuin haar poorten over enkele weken opent.

Lees vorig bericht

Prinsenreceptie en halfvastenbal Sjots en Sjeif

Lees volgend bericht

Ontluikend voorjaar