Kunstgrasveld RVU zorgt opnieuw voor discussie

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 maart heeft het kunstgrasveld van RVU opnieuw voor de nodige discussie geleid. De aanleg van de kunstgrasvelden zorgde in 2016 al voor de nodige ophef. Deze ophef wordt nu weer opgerakeld omdat nu blijkt dat de kosten vele malen hoger zijn uitgevallen. Daarnaast blijkt dat voetbalclub RVU uit Rothem een huurschuld van € 8.300 euro heeft openstaan bij de gemeente. Deze huurschuld is ontstaan tijdens de aanleg van het kunstgrasveld.

Extra kosten 
Omdat de aanleg van het veld veel langer duurde als gepland en RVU daardoor extra kosten moest maken, is toentertijd met de gemeente afgesproken om deze kosten op een later tijdstip te verrekenen met de huur. Dit is echter tot op heden niet gebeurd.

Al in 2018 contact gezocht met gemeente
Het bestuur van voetbalclub RVU heeft in een reactie aan Meer Vandaag laten weten reeds in januari en april 2018 aan de gemeente gevraagd te hebben om samen aan tafel te gaan om de huurachterstand op te lossen. Pas enkele weken geleden heeft de gemeente hierop gereageerd.

Vooral meerkosten RVU waren hoog
De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering besloten om in te stemmen met de meerkosten van 45.130 euro die waren ontstaan tijdens de aanleg en onderhoud van de kunstgrasvelden bij de voetbalclubs in onze gemeente. De meerkosten van de velden van SV Meerssen en Bunde waren miniem. De overschrijding van de aanlegkosten van het kunstgrasveld van RVU waren echter nogal fors, 36.454 euro. De totale overschrijding van het budget bedraagt 45.130 euro.

Lees vorig bericht

Meer Actueel 31-03-2019 : Amateuristische inbraak broodjeszaak- Glijbaan lijkt gered – BinckBank Tour komt niet naar Meerssen

Lees volgend bericht

Kasper Sijmons bezocht met zonneauto het Stella Maris College