Senioren Plus Tennis bij Tennisclub Bunde

Senioren Plus Tennis is een beweegactiviteit voor 55+-ers op een tennisbaan met een tennisracket en een tennisbal.

Er wordt gespeeld op een kleiner speelveld wat makkelijker te belopen is. De deelnemers gebruiken een lichtgewicht racket dat eenvoudig te hanteren is. Er wordt gespeeld met een rode (zachtere) tennisbal die de spelers meer tijd geeft om de bal te slaan. Plezier in bewegen staat centraal.

Op de website bundebeweegt.blogspot.nl vindt u een filmpje waarin u kunt zien wat u kunt verwachten!

Senior Plus Tennis is een mooi alternatief voor mensen die vanwege blessures zijn moeten stoppen met tennis. Maar voor mensen die nooit getennist hebben, is het ook een leuke beweegactiviteit. Mensen met een beperking zoals bijvoorbeeld beginnende dementie of Parkinson zijn ook van harte welkom om mee te komen doen. Naast samen bewegen is het sociale aspect belangrijk: eerst samen tennissen en daarna nog samen een drankje drinken.

De lessen worden gegeven door Evelyne Dullens. Evelyne is een goedlachse tennislerares en coach die mensen individueel of in groepsverband begeleidt vanuit de Mindset-methode: een methode die zorgt voor meer zelfvertrouwen en plezier in je sport maar ook het dagelijks leven.

Evelyne zorgt voor professionele begeleiding met veel aandacht voor de eigen beweegmogelijkheden van de deelnemers. “Het is heel laagdrempelig allemaal. Soms is het gooien van een bal al uitdagend genoeg. Voor de meesten is het een hele overwinning wanneer het lukt om een bal over het net te slaan of een paar keer samen over te slaan.”

Om mensen de kans geven om Senioren Plus Tennis een keer uit te proberen, geeft Evelyne op 16 april 2019 een gratis clinic van 14.00-15.00 uur op de (buiten)banen van Tennisclub Bunde. Laat ons alstublieft even weten als u mee wilt komen doen met de clinic? U kunt een mail sturen naar info@tcbunde.nl of bellen met Hanneke Philipsen (06-29026328).

Vindt u het leuk en wilt u vaker mee doen? Dan kunt u zich opgeven voor een serie van 8 lessen.

De lessen vinden plaats op 7, 14 en mei, 4, 11, 18 en 25 juni 2019. De kosten zijn €70,-per persoon. Rackets zijn op de tennisclubs aanwezig, dus een eigen racket is niet nodig! De deelnemers worden geen lid van TC Bunde en kunnen naast hun les geen gebruik maken van de banen.

Lees vorig bericht

Vereniging Tihange en omwonenden MAA doen beroep op provincie

Lees volgend bericht

Senioren Plus Tennis bij Tennisclub Bunde