Locatiedirecteur Stella Maris College stapt per direct op

In een brief aan de ouders en leerlingen maakt locatiedirecteur Carlos Veraart van het Stella Maris College Meerssen bekend dat hij per direct stopt als locatiedirecteur. Veraart was aangesteld binnen het Stella Maris College om voortgang van het GPL leersysteem (gepersonaliseerd leren) te borgen, de verbouwing te begeleiden en voorbereidingen te treffen voor de komst van vmbo-tl leerlingen vanuit Valkenburg.

Onrust bij ouders
Tijdens een informatieavond van tweede en derdejaars leerlingen hebben ouders forse kritiek geuit op het zogenoemde GPL systeem. Vooral directeur Carlos Veraart kreeg het flink te verduren tijdens de bijeenkomst. De ouders waren vooral niet te spreken over de enorme lesuitval van de leerlingen. Als er lesuitval was betekende dat voor leerlingen van GPL dat zij konden werken aan hun leerdoelen. Dit gebeurde echter niet en werden de leerlingen gedurende de lesuitvaltijd naar de aula gestuurd omdat er geen docent was om toezicht te houden. Ook de komst van de vmbo-tl leerlingen uit Valkenburg komend schooljaar baart de ouders zorgen omdat zij vrezen  voor ruimtegebrek in de school.

Tijdelijke locatiedirecteur
De taken van de locatiedirecteur worden tijdelijk overgenomen door de locatiedirecteur Wien Bergmans van Valkenburg en het managementteam van het Stella Maris College van Meerssen. Na de meivakantie hoopt men een nieuwe locatiedirecteur te kunnen voorstellen.

Lees vorig bericht

In de voetsporen van Sint Jacob

Lees volgend bericht

Sponsorloop BS Franciscus Bunde