Amstel Gold Race doorkruist komend weekend de Gemeente Meerssen

Het internationale wielerpeloton, dames en heren, komt Paas-zondag 21 april wederom  op  Meerssens grondgebied. En hoe!  Met bijna alle wereldtoppers, uit de voorjaarsklassiekers, die een gooi doen naar de overwinning. Na de heren gaan de dames van start voor hun AGR. Zij krijgen net als de heren in de eerste 25 km, 3 beklimmingen voor de pedalen, de Slingerberg, de Adsteeg in Beek en daarna de altijd lastige Beukel en Lange Raarberg.

De heren het eerst
De start van de heren is om 10.30 uur. Hun afstand is 267 km met maar liefst 35 beklimmingen. Na de start in Maastricht, gaat de karavaan via Meerssenhoven, naar  Bunde, de Maastrichterlaan, Brommelen, Oostbroek, Hulserstraat, Processieweg. Omstreeks 10.50 uur begint de beklimming van de Slingerberg waar een hoogteverschil van 105 meter overwonnen moet worden. Via de Hussenbergstraat en Cruisboomveld gaat het richting Beek, waar de beklimming van de Adsteeg plaats vind. Om 11.04 uur zijn de renners in Ulestraten. Via de Past. van Eysstraat en de Catharinastraat naar de Humcoverstraat. Daar  wordt om 11.10 uur de Beukel  beklommen en direct na de rotonde de Lange Raarberg. Het hoogte verschil boven op Raar is 140 meter. In de Catharinastraat in Ulestraten, worden de zwart-witte wegversmalling paaltjes, wederom,  op verzoek van een wielervriendelijke inwoner van Ulestraten, door de gemeente weggehaald.

Ladies edition
De Amstel  Gold Race Ladies Edition vertrekt om 10.50 uur vanaf de Markt in Maastricht. Bij benadering zijn zij om 11.10 uur bij de Slingerberg en fietsen dan door Ulestraten,11.24 uur, waarna om 11.29 uur de beklimming van de Beukel en de Lange Raarberg.

Toeschouwers
Net zoals de afgelopen 54 jaar, hopen de renners in de Gemeente Meerssen, waar de wieg stond van deze Amstel Gold Race, in meerdere opzichten, meest populaire mondiale wielerkoers, te kunnen rekenen op het sportieve gedrag van de toeschouwers.

Toerversie
Zaterdag 20 april is de Amstel Gold race toerversie voor de liefhebbers. Ruim 15.000 liefhebbers zullen over diverse afstanden het Heuvelland en de gemeente Meerssen gaan verkennen. De afstanden zijn 60 km, (door Rothem en Weert); de 100, 125, 200 en 240 km gaan door Rothem, Weert, Bunde, Geulle, Ulestraten en Meerssen. Hiervan uitgezonderd is de 150 km.

Lees vorig bericht

Tennisles voor de jeugd (start en vervolg) in Geulle

Lees volgend bericht

Stella Maris College en het systeem: “Een fantastisch systeem”