Stella Maris College en het systeem: “Een fantastisch systeem”

De meningen over het gepersonaliseerd leren, de nieuwe lesmethode op het Stella Maris College, ligt niet bij alle ouders onder vuur. Carla Gulikers, die bij Meer Vandaag haar verhaal heeft gedaan over de ontstane situatie, ontkent niet dat het slecht gaat met de school maar is positief over het zogenoemde GPL systeem “ik vind het GPL systeem een fantastisch systeem dat mogelijkheden biedt voor leerlingen die in het reguliere onderwijs niet helemaal op hun plek zitten. Ik vind het jammer dat het GPL systeem nu negatief in het nieuws komst”.

Minder positief
Binnen het GPL systeem is het de bedoeling dat leerlingen leren op eigen tempo, zelf hun planning maken en toetsen inplannen. Niet iedere ouder deelt de positieve mening over het GPL systeem. Het GPL zou te snel en op een te grote schaal ingevoerd zijn. Daarbij komt ook nog dat leerlingen die besluiten om de overstap te maken naar een reguliere onderwijs, daar te horen krijgen dat ze op de nieuwe school hun leerjaar moeten overdoen, omdat blijkt dat ze een achterstand hebben op het regulier onderwijs.

Lesuitval
De lesuitval op het Stella Maris College is volgens Gulikers wel hoger dan op andere middelbare scholen. Dit heeft te maken met het het hoge ziekteverzuim van docenten op de school. Toch ziet Gulikers hierin lichte verbeterpunten.

Ontslag
Vorige week nam locatie directeur Carlos Veraard ontslag. De taken van de locatiedirecteur worden tijdelijk overgenomen door de locatiedirecteur Wien Bergmans van Valkenburg en het managementteam van het Stella Maris College van Meerssen. Na de meivakantie hoopt men een nieuwe locatiedirecteur te kunnen voorstellen.

 

Lees vorig bericht

Amstel Gold Race doorkruist komend weekend de Gemeente Meerssen

Lees volgend bericht

Geen nieuwe locatie voor kindervakantiewerk Meerssen