Geen nieuwe locatie voor kindervakantiewerk Meerssen

Foto: archief meer vandaag

Het is het kindervakantie werk van Meerssen (KVW) niet gelukt om dit jaar voor een nieuwe locatie te zorgen. De gemeente en het KVW zijn er, voor dit jaar, nogmaals uitgekomen om het KVW te laten plaatsvinden bij het oude IVOo gebouw aan de proost de Beauforstraat. De gemeente en beheerder van het gebouw, Ad Hoc, hebben goedkeuring gegeven dat er van 4 tot 10 augustus van het schoolplein en de gymzaal gebruik gemaakt kan worden. Op dit moment wordt het gebouw bewoond door anti-kraak bewoners en is er de lokale omroep Meer Vandaag gehuisvest.

Probleem
KVW Meerssen ging in gesprek met de gemeente maar ze konden samen vooralsnog geen geschikte locatie vinden. Uiteindelijk zijn ze na lang zoeken opnieuw uitgekomen bij het voormalige IVOo gebouw. Hier vond de afgelopen twee jaren ook al het kindervakantiewerk plaats. Bronnen melden aan Meer Vandaag dat er met het KVW is gesproken over het oude Amicitas terrein en zou het zwembad een deel van de ligweide, recht tegenover de sporthal, beschikbaar willen stellen. Maar tot een definitieve locatie kwam de gemeente met het bestuur nog niet.

Volgend jaar
De gemeente is samen met het bestuur van het KVW opties aan het bekijken voor het volgend jaar. Dit doen ze omdat de kans groot is dat het voormalig IVOo gebouw gesloopt of verkocht wordt.

Lees vorig bericht

Stella Maris College en het systeem: “Een fantastisch systeem”

Lees volgend bericht

Gemeenteraad Maastricht stemt in met verdiepingsonderzoek