Stella Maris College komt met een verbeterplan

In een brief aan ouders en leerlingen laat de onderwijskoepel LVO vandaag weten dat Peter Overgaauw aangesteld is als interim-directeur van het Stella Maris College in Meerssen. Hij volgt Carlos Veraart op, die in overleg met het LVO bestuur, per direct opstapte. Verder gaat het Stella Maris College beginnen met een verbeterplan.

Na de zomervakantie fulltime
Overgaauw is op dit moment als interim-directeur werkzaam op het Sint-Maartenscollege te Maastricht. Hij gaat tot aan de zomervakantie, beide functies combineren. Vanaf de zomervakantie is Overgaauw fulltime beschikbaar voor het Stella Maris College in Meerssen. Het LVO bestuur is ervan overtuigd dat met Peter Overgaauw een schoolleider is aangesteld die het verbeterproces zal kunnen garanderen.

Verbeterplan opgesteld
In diezelfde brief geeft het LVO aan dat docenten en de schoolleiding een verbeterplan hebben opgesteld om de kwaliteit op school in zijn geheel te verbeteren. De concrete verbeterstappen die er gezet gaan worden zijn:

  • Het bestrijden van de lesuitval, door een betere organisatie en de gerichte inzet van personeel.
  • Zorgvuldig bewaken dat de juiste lesstof en examenstof aan bod komt.
  • De kwaliteit van GPL in brede zin verbeteren (o.a. door docenten beter begeleiding te bieden in het werken met het concept GPL).
  • De invoering van GPL in de bovenbouw vorm te geven in dialoog met ouders
  • Leerlingen en medewerkers onder andere met de ingerichte klankbordgroep en het verbeteren van de communicatie met ouders, leerlingen en medewerkers.

Onderzoek inspectie
Op dit moment loopt er een kwaliteitsonderzoek van de Inspectie, waarbij ook ouders en medewerkers gevraagd zijn om input te leveren. De Inspectie heeft vergelijkbare signalen gekregen als het bestuur en de schoolleiding. Voor de Inspectie was dit de aanleiding om een onderzoek te starten binnen het Stella Maris College in Meerssen. Naar verwachting wordt het inspectierapport gepubliceerd in juli 2019, aldus het LVO bestuur.

Lees vorig bericht

Eerste scholentoernooi BC Dunatos

Lees volgend bericht

Traditioneel basketbaltoernooi terug in Meerssen (video)