Struinen door het Beneden-Geuldal

Het plateaubos van de Bergse Heide, de natuurontwikkeling op Ingendael en een ruig stromende en meanderende Geul vormen het decor voor een fraaie voorjaarsexcursie op zondag 5 mei van Stichting het Limburgs Landschap.

Begrazing in het Geuldal
Het enige beheer dat er plaatsvindt is begrazing met kleine kudde Gallowayrunderen en Konikpaarden. Door de begrazing ontstaat een afwisselende en soortenrijke vegetatie. Die afwisseling zorgt weer voor veel verschillende plant- en diersoorten.

Op stap met de boswachter
Meegenieten? Wandel dan mee met deze interessante wandeling op zondagochtend 5 mei om 10.00 uur; vanaf de parkeerplaats bij Brasserie-Hotel Brakke Berg, Wolfsdriesweg 10 te Geulhem | Berg en Terblijt. Let op: in verband met de aanwezigheid van halfwilde koeien en paarden in de natuurgebieden mogen honden niet mee met deze wandeling!

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Lees vorig bericht

Hoe hou ik mijn hersenen gezond?

Lees volgend bericht

Struinen door het Beneden-Geuldal