Jeugdgroep IVN Meerssen gaat vlinders zoeken

De Jeugdgroep van IVN Meerssen gaat op zaterdag 11 mei proberen zo veel mogelijk verschillende vlinders te vinden. Als de zon een beetje wil schijnen komen de vlinders tevoorschijn. Met behulp van zoekkaarten worden ze op naam gebracht. Dat is niet altijd gemakkelijk omdat ze niet vaak lang stil blijven zitten. Maar met een beetje oefening gaat het herkennen steeds beter.

De begeleiders van de jeugdgroep zullen ook van alles vertellen over het leven van een vlinder. Veel daarvan onttrekt zich aan onze waarneming. Wat eten vlinders? Waar leggen ze hun eitjes? Hoe lang leven vlinders? Waar blijven ze ’s winters? Nieuwsgierig geworden? Kom dan zaterdag 11 mei naar de Proostenkelder in Meerssen. Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar mogen meedoen. Verzamelen om 9:30 uur in de Proostenkelder achter de basiliek van Meerssen. Om 12 uur kunnen de kinderen weer door de ouders op deze plek opgehaald worden. Info: Jeanne Lam: thijslam@hetnet.nl of tel: 043-3649012

Lees vorig bericht

Binnen drie maanden geluidsmetingen MAA

Lees volgend bericht

Jeugdgroep IVN Meerssen gaat vlinders zoeken