Rondleiding door tuin The Butterfly House en Vlindertuin Meerssen

Op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei geven de oprichters van The Butterfly House, Stefan Cools en Sandra van den Beuken, een rondleiding door hun privé vlindertuin en de Vlindertuin Meerssen. De rondleiding start om 14:00 uur en duurt tot 16:30 uur. Tijdens de rondleiding is er tevens de mogelijkheid om thee te proeven.

Leefwereld van vlinders en rupsen
Tijdens de rondleiding zal er meer verteld worden over de wondere wereld van de vlinder. Dit zullen anekdotes zijn over specifieke eigenschappen van vlinders, planten en natuurlijke processen waarvan ze proberen deze zo veel mogelijk in hun tuin te integreren. Met deze rondleiding geven Sandra en Stefan inzicht in hun belevingswereld en hun beider verwondering over de natuur. Maar vooral ook inzicht in de leefwereld van de vlinders en rupsen; zij nodigen de deelnemers uit om in de huid van de rups of vlinder te kruipen.

Theeproeverij
Aansluitend aan de rondleiding vind er een thee( tisane) proeverij plaats. Tisane is een getrokken kruidendrank die volgens een speciaal procédé gemaakt wordt. Hierbij worden vooral waardplanten (voedselplanten van de rups) gebruikt om de tisane te maken. Hiermee krijgt de deelnemer een idee van wat een rups proeft wanneer hij van een waardplant eet.

Deelname
Zaterdag 11 mei van 14.00 uur tot 16.30 uur
Zondag 12 mei van 14.00 uur tot 16.30 uur
Maximaal 15 personen per rondleiding.

Informatie en aanmelden verplicht; info@thebutterflyhouse.nl

Lees vorig bericht

Jeugdlintjes voor Jorg Sleegers en Juul en Puck Knols

Lees volgend bericht

Rondleiding door tuin The Butterfly House en Vlindertuin Meerssen