Orchideeënwandeling Thier de Lanaye

Zondag 19 mei 2019 met IVN Meerssen. Op de westhelling van de Maas bij Eben-Emael, vlakbij Maastricht vind je een afwisseling van bossen en kalkgraslanden. Thier de Lanaye maakt deel uit van het natuurgebied Montagne Saint-Pierre oftewel de Sint Pieterberg.

Deze wandeling gaat kriskras door het gebied, waarbij een grote variatie in bloemen te zien zal zijn, waarvan vele in ons land nauwelijks bekend zijn of op de rode lijst staan  o.a. het rondbladig wintergroen, zuurbes en de harige ratelaar. Het gebied is ook bekend om de vele vlinders (o.a. veldparelmoer, dambordje). Maar de nadruk ligt natuurlijk op de orchideeën die men in hun natuurlijke omgeving kan bewonderen. Het meest in het oog springen de Soldaatjes maar ook de Poppenorchis, Grote Keverorchis en de Bosorchis.

Stevig schoeisel is aanbevolen. Bovendien zijn er enkele pittige klimmetjes. De wandeling is ongeveer 7 km.

Aanvang: 9.30 uur; duur ±3,5 uur
Startpunt: parkeerplaats langs het Albertkanaal, Rue du Garage, Eben Emael, België
Carpoolen: 9:00 uur parkeerplaats achter station Meerssen
Gidsen: Marly Beursgens en Harrie Hermens
Info: Yvonne Brounts 06 144 01879 of y.brounts@gmail.com

Deelname is gratis; u hoeft geen lid te zijn van IVN Meerssen; aanmelden niet nodig.

Lees vorig bericht

Uitgebreide interviews lintjesregen 2019

Lees volgend bericht

Orchideeënwandeling Thier de Lanaye