HVM eerste stroomneutrale sportvereniging in Gemeente Meerssen

Hockey Vereniging Meerssen (HVM) is de eerste stroom neutrale sportvereniging in de Gemeente Meerssen. Zo zijn er langs het veld LED lichtmasten geplaatst. In het clubhuis en de kleedkamers zijn de lampen vervangen door LED lampen. De stroom wekt de vereniging op door middel van 54 zonnepanelen die op het dak van het clubhuis zijn geplaatst.

Jaarlijkse besparing
Door al deze maatregelen bespaart HVM  jaarlijks 33.000 kWh grijze stroom. Dit komt jaarlijks neer op zo’n 18.500 kg minder CO2- uitstoot in de lucht. Deze uitstoot staat gelijk aan het planten van 900 volwassen eiken. Als de eiken geplant zouden worden op hockeyvelden, zijn dit 4,6 hockeyvelden gevuld met volwassen eiken. Het duurzaamheidsproject is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Rijksoverheid en Provincie Limburg.

Ontsteken veldverlichting
Zaterdag 4 mei, om 14.30 uur wordt het duurzaamheidsproject in het bijzijn van de gedeputeerde Ger Koopmans (Sport),  wethouders Gulikers (Accommodatiebeleid, vrijwilligerszaken) en wethouder Sanders (Milieu, duurzaamheidsbeleid en energie) feestelijk afgesloten. Zij zullen symbolisch de duurzame veldverlichting ontsteken en de vereniging doorgegeven aan de volgende generatie hockeyers.

Hockeyclinic
Voorafgaand aan de feestelijke afsluiting wordt de jeugd van HVM getrakteerd op een hockeyclinic. Deze clinic staat in het teken van duurzaamheid. De jeugd zamelt geld in voor het Jeugdfonds voor de Sport.

Lees vorig bericht

Kijk terug Uitgelicht: Stella Maris, accommodatiebeleid, actie Ketel voor Ruggesteun & Meersje tege Kanker

Lees volgend bericht

Feestelijke afsluiting duurzaamheidsproject HVM Meerssen