College stelt voor om toch te vergaderen in de Proosdij

Tekeningen van de raadszaal

Het College van burgemeester en wethouders stelt in een voorstel voor aan de gemeenteraad om akkoord te gaan met het verplaatsen van de raadsvergaderingen naar de Proosdij. Dit met ingang van januari 2020. De eigenaar van de Proosdij is verantwoordelijk voor het nieuwe meubilair, de geluidsinstallatie en internetverbinding. De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering van dinsdag 28 mei hierover een besluit.

Besluit 2014 en realiseringsovereenkomst
Met dit voorstel handelt de gemeenteraad naar een besluit genomen in 2014. Volgens de realiseringsovereenkomst heeft de gemeente het recht om 15 keer per jaar het zaal gedeelte op de begane grond van De Proosdij te gebruiken.

Gesprekken en kijkdagen
Vanaf 13 juni 2018 hebben gesprekken plaatsgevonden tussen de eigenaar van De Proosdij en wethouder Gulikers. In deze gesprekken is onder andere gekeken naar het mogelijke gebruik van het huidige zaal gedeelte. In dat kader zijn er in maart 2019 twee kijkmomenten georganiseerd waarin de gemeenteraadsleden konden vaststellen of het zaal gedeelte voldeed als Raadzaal, ofwel met het huidige meubilair ofwel met kleiner meubilair. Naar aanleiding van deze kijkdagen is geconstateerd dat er sprake is van een werkbare situatie als er gebruik wordt gemaakt van kleiner meubilair.

Eigenaar moet nieuw meubilair aanschaffen
Aangezien de opstelling met het huidige gemeentelijke vergadermeubilair niet past binnen de huidige zaal, moet de eigenaar van De Proosdij zelf het nieuwe meubilair, de geluidsinstallatie en internetverbinding aanschaffen. De kosten hiervan bedragen naar verwachting minimaal 40.000 euro.

Lees vorig bericht

Dodenherdenking Meerssen

Lees volgend bericht

Jeugdlintjes uitgereikt aan Juul en Puck Knols