Doden tweede wereldoorlog en vredesoperaties herdacht

Zaterdag zijn in de gemeente Meerssen de doden uit de tweede wereldoorlog en vredesoperaties herdacht. Harmonie St. Caecilia en het Gäöls Mannenkoor zorgde voor de muzikale omlijsting. Burgemeester Clermonts sprak de aanwezigen toe. Bij de Vredeskapel zijn de namen voorgelezen van inwoners uit de huidige gemeente Meerssen die het leven lieten tijdens of vlak na de tweede wereldoorlog Na het leggen van de krans en het Wilhelmus, was het twee minuten stil. De kinderen van de Wereldster brachten een bloemenhulde. Voorafgaand aan de gemeentelijke herdenking was er een Eucharistieviering in de Basiliek.

Dodenherdenking 2019

Lees vorig bericht

HVM start van een duurzame toekomst

Lees volgend bericht

Meerssen herdenkt oorlogsdoden met twee minuten stilte