Late-avondwandeling, op zoek naar vuurvliegjes

Wie komt er nog ooit in een donker bos? IVN-Ulestraten nodigt u uit om op woensdagavond 19 juni mee te gaan met een late-avondexcursie.

We beleven de sfeer van een lange zomeravond in de prachtige omgeving van het gehucht Waterval en het hellingbos bij kasteel Vliek. Het fluiten van de vogels gaat over in een stilte, waarin de jonge uilen misschien gaan roepen. De invallende duisternis maakt waarschijnlijk de glimwormen (vuurvliegjes) actief. Kom genieten van een onvergetelijke avond. Het licht dat de vuurvliegjes produceren verandert het bos in een sprookjeswereld. En ook zult u horen waarom deze insecten licht geven. Vleermuizen zullen we beslist zien vliegen en de batdetector zorgt ervoor dat we deze zoogdieren ook kunnen horen.

Iedereen is welkom
Vertrek om 21.00 uur achter de kerk in Ulestraten. Duur van de avondwandeling ruim 2 uur. Zorg voor stevig schoeisel. Informatie: Gidsen Wim en Els Derks-van der Wiel (tel 043-3643740).

Wilt u IVN Ulestraten steunen, wordt dan lid via een mail aan: ivn.ulestraten@gmail.com

Lees vorig bericht

Kijk terug: dodenherdenking 2019

Lees volgend bericht

Late-avondwandeling, op zoek naar vuurvliegjes