Geuls evenement ‘Kunst Kleurt Je Leven’ breidt activiteiten uit

‘Kunst kleurt je leven’, het één-daagse evenement, dat al bijna tien jaar op de eerste zondag in juni vele tientallen kunstliefhebbers naar Geulle trekt, breidt dit jaar zijn activiteiten uit.

Dat geldt niet alleen de locatie (voor het eerst wordt nu ook Geulle Boven (Moorveld) bij de manifestatie betrokken), ook inhoudelijk kunnen de bezoekers hun hart ophalen: naast beeldende kunst wordt in deze negende editie van Kunst Kleurt Je Leven aandacht gegeven aan fotografie, muziek en maatschappelijk betrokken kunst.

Op zondag 2 juni tussen 11.00 en 17.00 uur  presenteren 36 kunstenaars zich op 16 locaties (8 nieuwe adressen) met een overvloed aan disciplines (schilderijen, grafiek, tekenen, fotografie, keramiek, sieraden), materialen (steen, hout, metalen, papier, leer, vilt) en technieken, zoals een demonstratie raku-stoken.  Alle exposities en presentaties in Geulle a/d Maas, Brommelen, Geulle Beneden en Boven zijn gratis te bezoeken.

Nieuw onderdeel van Kunst Kleurt Je Leven is de muziek: in de Harmoniezaal, waar ook drie beeldend kunstenaars hun werk presenteren, treden van de Harmonie St. Caecilia, het Jeugdorkest en de Slagwerkgroep op.

Voor het eerst krijgt ook fotografie een plaats in “Kunst Kleurt Je Leven”: zowel in de St. Martinuskerk als in ’t Hepke (waar fotografie in combinatie met digitale techniek wordt belicht).

De deelname van de basisschool Ondersteboven wordt op een bijzondere manier gecontinueerd: op initiatief van de werkgroep “School-Dorp”, waarin ouders van leerlingen van Ondersteboven actief zijn, werken leerlingen van de school  aan de realisering van een zogeheten “Social Sofa”, die in  het Zorgcentrum Ave Maria zal worden geplaatst. De leerlingen hebben een eigen ontwerp gemaakt voor de vormgeving van deze “sofa”: zij hebben tekeningen gemaakt als inspiratiebron voor een aantal ontwerpers, die de tekeningen omzetten in mozaïeken, die van de stenen sofa een kleurrijke en uitnodigende ontmoetingsplek voor bewoners van Ave Maria  en buurtgenoten zullen maken. De “aankleding” met de mozaïeken gebeurt behalve door de leerlingen van Ondersteboven ook door bewoners van  Ave Maria. In diezelfde ruimte presenteren ook vier kunstenaars hun werk.

Voor ’t eerst laten ook cliënten van Dagverblijf Ut Zunneke hun creatieve werkstukken zien. Laat U verrassen.

De deelnemende locaties zijn goed te herkennen aan een tros ballonnen. Op elk adres treft u een folder, met opgave van deelnemende kunstenaars  en routebeschrijving,

Dankzij de vrijwillige inzet van de buurtbus, kunt u zich via het HOP ON en HOP OF systeem naar elk adres laten vervoeren.. Wel zo gemakkelijk wanneer U de gehele route wilt bezoeken.

Alles bij elkaar belooft deze 9e editie van Kunst Kleurt je Leven een evenement te worden, dat op een veelvormige manier laat zien, dat de kunsten een niet te missen bijdrage aan een zinvol leven.

Lees vorig bericht

Voorbereidingen jubileumfeest harmonie St. Caecilia

Lees volgend bericht

‘Kunst Kleurt Je Leven’