Protest tegen Tihange en Doel tijdens mars in Brussel

De Vereniging Stop Tihange Nederland (VSTN) heeft afgelopen zondag deelgenomen aan de grote mars in Brussel voor klimaat en sociale rechten, georganiseerd door de beweging Hart boven Hard.

Vroeg op pad
Een aantal leden van VSTN, waaronder ook mensen vanuit de gemeente Meerssen, zijn op zondagmorgen al vroeg opgestaan om samen met de bus naar Brussel te gaan en zich daar bij het energieblok van de mars te voegen. Naast een aanhangwagen met billboard en passende tekst had VSTN zo’n 350 borden gemaakt met de tekst “Doel & Tihange, no thanks”. Deze borden zijn uitgedeeld aan andere demonstranten, waardoor er een grote groep ontstond met een en dezelfde yell: “Tihange 2 stop, Doel 3 stop”. Deze yell is in het Duits, Frans en Nederlands gescandeerd.

Van alle leeftijden
Volgens de politie van Brussel namen er 15.000 mensen deel aan deze mars voor klimaat en sociale rechten, volgens de organisatoren waren het er 20.000. De mensen die meeliepen waren van alle leeftijden. Greenpeace-activisten hadden nagebouwde koeltorens van Doel en Tihange meegenomen.

Geslaagde demonstratie
Het was voor VSTN een geslaagde demonstratie, waarbij Nederlanders, Duitsers en Belgen de aandacht wisten te vestigen op de verouderde kernreactoren van Tihange 2 en Doel 3.

Lees vorig bericht

RKUVC kampioen vijfde klasse B

Lees volgend bericht

MOS Wereldspellenmiddag