Rechter: tijdelijke parkeerplaats MAA mag voorlopig blijven

De rechtbank in Roermond heeft geoordeeld dat de tijdelijke parkeerplaats aan de Europalaan in Beek voorlopig open mag blijven. De parkeerplaats wordt gebruikt door passagiers van Corendon die hun auto daar gratis mogen parkeren.

Stap naar de rechter
OmwonendenMAA, een aantal andere organisaties en bewoners van de omliggende woonkernen stapten naar de rechter om sluiting van de parkeerplaats te eisen. De gemeente Beek heeft een vergunning afgegeven voor het aanleggen van een tijdelijke parkeerplaats voor 2500 auto’s aan de Europalaan. De vergunning is voor de duur van 2 jaar tot november 2020 verstrekt. “Deze aanleg is in strijd met het bestemmingsplan” aldus Omwonenden MAA.

Vervuiling grondwater
De rechtbank vindt, gezien het om een tijdelijke parkeerplaats gaat, het maatschappelijk en economisch belang op dit moment groter dan het gevaar dat het grondwater vervuild raakt. De parkeerplaats is geasfalteerd met een waterdoorlatend asfalt. De gemeente Beek moet van de rechtbank alsnog een onderzoek naar mogelijke grondwatervervuiling doen. Blijkt na dit onderzoek dat er wel een dreiging van vervuiling is, dient de gemeente Beek direct maatregelen te nemen.

Lees vorig bericht

Sébastien Trudelle ontving prijs uit handen van president Macron

Lees volgend bericht

Herstelwerkzaamheden aan glasvezelnetwerk