Herstelwerkzaamheden aan glasvezelnetwerk

Deze week starten herstelwerkzaamheden aan het glasvezelnetwerk. Bij boorwerkzaamheden voor de aanleg van nieuwe riolering onder rotonde Herkenberg werden vorige week glasvezelkabels van KPN Netwerk NL (voorheen: Reggefiber) geraakt. De kabels zijn inmiddels aan elkaar gelast. Om in de toekomst eventuele storingen als gevolg van het lassen te voorkomen, heeft KPN Netwerk NL besloten de voedingskabel helemaal te vervangen. Inwoners die gebruikmaken van glasvezel ondervinden geen overlast door deze werkzaamheden.

Vervangen kabel
Het vervangen van de kabel gebeurt door middel van het zogenaamde inblazen. Hierbij wordt de kabel met behulp van lucht in de bestaande ringleiding (mantelbuis) ingebracht en doorgeblazen.

Trottoir openbreken
Omdat het een lang (1.700 meter) en bochtig tracé is, moet KPN Netwerk NL op enkele plekken de trottoirs open maken om bij de mantelbuis te komen. Voetgangers kunnen hier enige overlast door ondervinden.

Einde werkzaamheden
De werkzaamheden zijn naar verwachting aan het einde van deze week klaar.

Lees vorig bericht

Rechter: tijdelijke parkeerplaats MAA mag voorlopig blijven

Lees volgend bericht

Vaststelling ontwerpbestemmingsplan In ’t Riet verschoven naar september