Maatregelen na overlast bij Wereldster

Naar aanleiding van klachten van overlast door medewerkers van de bibliotheek en omwonenden, houden de politie en de gemeentelijke BOA’s op dit moment verscherpt toezicht rondom de speeltuin van kindcentrum De Wereldster. Ook geldt er een toegangsverbod tussen 22 uur en 7 uur.

Aanleiding
Volgens bronnen hebben medewerkers van de bibliotheek, die gehuisvest is in De Wereldster, al enige tijd last van jeugdigen die onder andere zomaar binnenlopen en gebruik maken van de mogelijkheid om koffie en chocolademelk te nemen, om vervolgens het gebouw weer te verlaten. Het verzoek van het aanwezige personeel om dit niet te doen, wordt genegeerd. Wethouder Heusschen spreekt van “weinig respectvol gedrag”  en legt een verband tussen toename van de klachten en de recente meivakantie van scholieren.

Andere maatregelen
Naast het nachtelijk verbod om zich rondom De Wereldster op te houden, heeft de gemeente ook andere maatregelen getroffen zoals het weghalen van zitbanken en het uitschakelen van de aanwezige openbare WIFI. Hoe lang de maatregelen van kracht zijn, is niet bekend.

Lees vorig bericht

24uurs wafel-bak-challenge voor Ruggesteun dag 2

Lees volgend bericht

International Land-Art expositie Maastricht bij landgoed Vliek