Avondwandeling naar de grote ratelaar en natuurontwikkelingsgebied de Biesenberg

Op woensdag 5 juni wandelt het IVN Ulestraten in en door het nieuwe natuurgebied, dat gelegen is op Landgoed Biesenberg te Ulestraten. Sinds 2014 bloeit hier in een voormalig hoogstam- later akkergebied en nu weiland, massaal de grote ratelaar, een halfparasiet van de bremraapfamilie.

De geel bloeiende grote ratelaar is vooral goed te herkennen door het ratelen van de zaden in de kelken, als de plant op en neer beweegt. We bezoeken ook het iets verder gelegen unieke natuurontwikkelingsgebied ‘de Biesenberg’, gelegen op een helling onder het gehucht Schietecoven, hier kunt u genieten van prachtige vergezichten. Via Landgoed Schietecoven en de beukenallee wandelen we weer terug naar de startplaats. Kortom een bijzondere wandeling door een bijzonder gebied.

We vertrekken om 19.30 uur vanaf ‘de Kwallef’, de unieke moestuin van IVN Ulestraten, gelegen tegenover kasteel Vliek in Ulestraten. Denkt u aan gepaste kleding en schoeisel. Honden mogen niet mee.

Informatie Fred Erkenbosch: 06-82987793
We hopen velen van u te mogen begroeten.
Wilt u IVN Ulestraten steunen, wordt dan lid via een mail aan: ivn.ulestraten@gmail.com

Lees vorig bericht

Voor eigenaresse Proosdij is de maat vol

Lees volgend bericht

Avondwandeling naar de grote ratelaar en natuurontwikkelingsgebied de Biesenberg