Vader en zoon Grootheest oog in oog met boks legende

De jonge judoka Gerrit Jan Grootheest en zijn vader, oud bokster Peter Grootheest, hebben afgelopen dinsdag in Beveren de Belgische boks legende Jean Pierre Coopman ontmoet.

Muhammed Ali
Op 20 februari 1976 bokste Coopman in Puerto Rico tegen, een nog grotere legende, Muhammad Ali voor de wereldtitel maar verloor in de 5e ronde op knock out. De wedstrijd werd door 200 miljoen mensen wereldwijd bekeken.

Leeuw van Vlaanderen
Coopman wordt binnenkort 73 jaar. De boks legende met de bijnaam “de Leeuw van Vlaanderen” werd in 1977 Europees kampioen zwaargewicht. Gerrit Jan Grootheest en zijn vader zijn door Coopman uitgenodigd op zijn verjaardagsfeest.

Lees vorig bericht

Uitgelicht: songfestival, MVV, scouting, rapport Rekenkamer en Stolpersteine

Lees volgend bericht

Communie mis in de Basiliek